TERVETULOA AGRONOMI­TOIMISTO PROKANTRIN JA MIETTILÄN TILAN ASIAKKAAKSI

Ajankohtaista

Ajan­kohtaisia uutisia viljelystä & maataloudesta

Tälle sivulle olemme koonneet ajankohtaisia uutisia ja muistutuksia laajasti viljelyyn ja maatalouteen liittyen. Mikäli sinulla on mitään kysyttävää uutisoimiimme aiheisiin liittyen, ota ihmeessä yhteyttä, niin jutellaan asiasta tarkemmin. 

KASVINSUOJELUKOULUTUS JA -TUTKINTO
to 28.3.2019 
klo. 9.30 - 14.00

Koulutus pidetään Siilinjärvellä ravintola OLD FOXin kabinetissa. (Entinen Reppumies, Sorakuja 2, Siilinjärvi).

Koulutuksen hinta on 87 € (sis. tarjoilun ja alv)

ILMOITTAUTUMISET 25.3.2019 mennessä
puh. 0400 579 168 / Marjaana tai 0400 579 167 / Juha
marjaana.pitkanen@prokantri.fi

Mainos tilaisuudesta aukeaa tästä.

HUOM! Kasvinsuojelututkinto oikeuttaa ostamaan ammattikäyttöön tarkoitettuja jyrsijämyrkkyjä omalle maatilalle. LUOMUviljelijöidenkin kannattaa huomioida tämä.

NEUVO 2020 -neuvonta

UUTTA: Saat kauttamme Neuvo 2020 -rahaan oikeutettua neuvontaa:

  • Ympäristöön liittyvistä asioista: ravinnetase, ympäristösuunnitelma, maisema, vesiensuojelu, ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuus, viljelykierto, maaperä, pellon kasvukunto, ympäristövaikutukset, ympäristöinnovaatiot, täydentävät ehdot, ympäristö, tulokaskasvilajit, ympäristökorvaus, viherryttämistuki, kerääjäkasvit, vähimmäiskasvipeite, suojakaistat
  • Luomu, kasvituotanto: luomutuotannon ehdot, luomusuunnitelma
  • Kasvinsuojelu ja kasvintuotantotilojen elintarvike- ja rehuhygieniaintegroitu torjunta, täydentävät ehdot kasvinsuojelussa, kasvinsuojeluaineiden käyttö, kasvintuotantotilojen elintarvikehygienia

Ota yhteyttä Marjaanaan, puh. 0400 579 168. Kehitetään tilasi toimintaa Neuvo 2020 -tukea hyödyntäen. 

SYYSILMOITUS 2018

Syysilmoitus on tehtävä viimeistään 30.10.2018. Ilmoitus koskee lietelannan sijoittamista peltoon, ravinteiden ja orgaanisten aineiden kierrättämistä sekä peltojen talviaikaista kasvipeitteisyyttä. Pyydä apua tarvittaessa Marjaanalta puh. 0400 579 168

LUOMU

Jos olet harkinnut siirtymistä luomuun joko kasvituotannon tai eläinten osalta, älä jätä suunnitelmien tekemistä viime hetkeen. Autamme papereiden tekemisessä. Muistathan, että suunnitteluun voi käytt Neuvo rahaa, jolloin viljelijä maksaa ainoastaan arvonlisäveron osuuden.

24.1.2018 hevosten määrät ilmoitettava vipu-palvelussa

Mikäli tarvitset ilmoittaa vuoden 2017 hallinnassasi olleiden eläinten määrät luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotuksen takia, tee ilmoitus 15.2.2018 mennessä. Ilmoitu koskee HEVOSIA, PONEJA ja SIIPIKARJAA. 

24.1.2018 ELÄINTEN HYVINVOINTIKORVAUS

Eläinten hyvinvointikorvaus on haettava vuodelle 2018 tammikuun loppuun saakka. Tutustu sitoumusehtoihin ja pyydä apua.

4.10.2017 Peltomaan laatutesti

MUISTA tehdä ympäristökorvaukseen kuuluva pakollinen peltomaan laatutesti 30.4.2018 mennessä.

Apua voit pyytää Marjaanalta. puh. 0400 579 168.

4.10.2017 Viljavuus­tutkimus

Varmista, tarvitseeko sinun ottaa uusia viljavuustutkimuksia. Tarkasta myös lanta-analyysin voimassaolo. Molemmat ovat voimassa 5 vuotta näytteenotosta. Maanäytteet on otettava 5 vuoden välein näytteenotosta. (Poikkeus on linjanäytteenotossa, sillä menetelmällä näytteenottoväli on 3 v). Uuden viljavuustutkimuksen tulosten on oltava käytettävissä ennen seuraavaa lannoitusta.

Viljelemättömistä pelloista, kesantopelloista ja muista viljelyyn otettavista pelloista näytteet on otettava sen kasvukauden aikana, jona satokasvin viljely aloitetaan. Näyte on oltava kuitenkin aina, kun lohkolle ilmoitettua kasvia on lannoitettu!

Tarkemmat ohjeet näytteidenotto tiheyksistä on luettavissa ympäristösitoumuksen ehdoista. Pääsääntö normaalissa näytteenotossa on: 1 näyte peruslohkoa kohti. Jos peruslohko on suurempi kuin 5 ha, on otettava 1 näyte jokaista alkavaa 5 ha kohti.

Pienille, enintään 0,5 ha peruslohkoille voi käyttää samaa viljavuusnäytettä kuin viereisellä lohkolla. Viereisellä peruslohkolla ymmärretään lohkoa, jolla on yhteistä rajaviivaa tai peruslohkoja erottaa korkeintaan tie tai oja. Mikäli näiltä pieniltä lohkoilta ei oteta omaa näytettä tai ei voida käyttää viereisen lohkon näytettä, voidaan niillä käyttää typpilannoituksessa sitoumusehtojen runsasmultaisten maiden arvoja ja fosforilannoituksessa hyvän viljavuusluokan mukaisia arvoja. Suosittelen miettimään lohkon käytön perusteella, kannattaako hyväksyä automaattisesti noin tiukat rajoitukset lannoitukseen, mitä näytteenpuuttumisesta seuraa.

Meiltä saat rasioita maanäytetteiden ottamista varten. Käytämme itse Suomen ympäristöpalvelua.